dimecres, 23 de març del 2016

SEGUI VORA EL FOC de Jair Domínguez


Jair Domínguez és un escriptor català nascut a Barcelona l'any 1980. Es va iniciar en el món de l'escriptura i la literatura sent guionista i periodista tot i haver estudiat història de l'art. Més endavant va començar a escriure en un blog anomenat "Guionista Brillant" que el va portar a la fama i a les dues vessants de la crítica i també va obrir una compta de twitter anomenada Vedell Consagrat.


Va decidir escriure novel·les i l'any 2009 va publicar la primera: Jesucrist era marica ... i altre contes.
Aquest li va portar molta polèmica.

Actualment treballa a la ràdio, La segona hora de RAC 1 i escriu articles d'opinió.


L'obra d'en Jair Domínguez sempre ha causat polèmica però sembla ser una qüestió innata en ell,personalment penso que no és més que el seu alter-ego d'escriptor, una màscara on refugiar-se i crear sense complexe. Per damunt de tot, no deixa de ser un ésser humà.


SEGUI VORA EL FOC


PERSONATGES

David: jove obssessionat amb el gore.
Judit; germana d'en David. Tampoc li desagrada el gore.
Baby Lindbergh Jr: poeta de gran èxit força turmentat.

(Trobo que aquests són els personatges més rellevants i llavors n'apareixen MOLTS més a través de la novel·la. Serà qüestió de llegir-la).

ARGUMENT

En David és un jove curiós, és un apassionat del gore que busca totes aquelles escenes més violentes i escatològiques que pot trobar per tal de gravar-les i penjar-les a la xarxa. La seva germana la Judit l'ajuda i sembla ser que els dos germans avorreixen el món que els envolta. Pel camí també es troben a molts de personatges, la majoria amb finals tristos i sangonosos. A més a més hi haurà en Baby Lindbergh Jr, un poeta turmentat de masses que té una visió molt particular de la vida i una relació amb en David de quasi bé amistat.

En David fa un viatge de descobriment del món i dels personatges excèntric que hi ha.

A més a més hi ha l'engima d'una cinta que tothom busca. Pel que es veu hi conté un missatge que podria fer trontollar els fonaments de la societat. (actual dins la novel·la)

OPINIÓ

Podria dir que és el primer llibre "gore" que em llegeixo. Havia llegit llibres que tenien algunes parts de malgust però aquest és amb diferència el que en té més i més seguides. Abans de llegir-lo però vaig fer una mica de recerca i segons les opinions em vaig anar mentalitzant de que podria ser que fos un llibre massa per a mi i que l'hagués de deixar. (M'ha passat amb algun altre llibre, però ara que hi penso, curiosament, no era escatològic, era més psicològic...).
Per sort no ha passat res d'això i me l'he llegit no d'una tirada però en menys d'un parell de setmanes. 
és un llibre d'històries que es barregen i s'uneixen bàsicament a l'argument principal a través dels tres o dos personatges abans esmentats. Les escenes més cruels són difícils de digerir, però, a vegades cal posar un vel blanc a la imaginació si ens resulten massa detallistes.

És un llibre que parla de manera pessimista de la societat, crec jo. Fa moltes referències a fets gores però que, segons l'autor, estan tots documentats i penjats a la xarxa. Ens parla d'alguna manera d'un Apocalipsi, no cal que sigui literalment la fi del món però sí que fa referència cap al procés de mort de l'humà i molts dels valors que sembla ser en el segle XXI anem proclamant als quatre vents però no acabem de fer vigents del tot.

A QUI EL RECOMANARIA: ? El recomanaria a tots aquells que gaudeixin dels llibres lleugerament gores o gores en tota la seva esplendor. Per aquells que estiguin encuriosits pel gènere i per aquells que els agradin els llibres més frenètics i no tant convencionals.

Nota Personal: ***

* de redactat adient i fàcil de comprendre. M'ha agradat que tot i ser gore és un llibre que se'l pot llegir la gent que no n'és fan ( en sóc el viu exemple ) i fa moltes referències a pel·lícules i llibres, de fets culturals i em sembla una crítica fàcil d'empassar. Et pots llegir el llibre per passar una bona estona o per trobar-hi quelcom més. No t'obliga a fer una de les dues només. Dins del seu gènere i com a primera experiència li poso aquesta nota.





S




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada