dilluns, 5 d’octubre del 2015

HOMER

Homer és un dels autors més misteriosos que fins avui en dia encara perdura i tot això es deu al fet que no tenim cap mena de documentació escrita que pugui verificar que res d'allò que coneixem sigui fiable al cent per cent.
La seva època se situa cap al segle VIII a.C i es creu que va néixer a Esmirna (o a algun lloc de l'Antiga Grècia) sota el nom d'Homer, en català ostatge . Es diu que podria haver estat cec a causa d'una malaltia.
Se li atribueixen dos dels poemes èpics més importants que existeixen dins la literatura universal : la Ilíada  i l'Odissea, tot i que només en el paper de recopilador amant de la cultura grega i no com a autor propi. .

Per això actualment hi ha el que s'anomena la qüestió homèrica, la pregunta que tots (o per ser sincers només alguns...) es plantegen sobre l'existència d'Homer.




Un vídeo documental sobre la qüestió Homèrica (en anglès... perquè després diguin que no sabem llengües) que ens anomena els ja molt coneguts dilemes de la incertesa informativa, el fet que l'autor podria haver estat cec i que continua formant part de la cultura occidental fins avui dia.




S

P.S: què en penseu, de la pregunta homèrica ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada