divendres, 9 d’octubre del 2015

Hellas (també anomenats Grecs)

Els Hellas foren una de les civilitzacions més antigues que van tornar a ser batejades un cop la tribu dels Cumas arribà a la península entre el III i I mil·lenni a.C  i els començaren a anomenar "Grecas".
No només ells van formar el que coneixem avui en dia com a cultura clàssica, també van introduir dos elements bàsics i fonamentals de qualsevol societat .

La filosofia i el teatre.

La filosofia va néixer als volts del segle VII a.C com a una doctrina que observava la vida per saber més enllà de tot el que es coneixia en aquell moment. És a dir, que l'home començava a plantejar-se preguntes i a qüestionar-se el que feia o deixava de fer. Podem afirmar que els grecs eren unes civilitzacions molt desenvolupades que van començar a utilitzar el que s'anomena una "democràcia", el govern del poble. ( i tot i tenir aquest nom, eren pocs els que podien votar, homes, lliures i de certa edat)

El teatre en canvi va néixer cap al segle VI a.C com a un ritual d'adoració cap al déu Dionís, per a que les collites i les plantacions milloressin. En aquesta mena de celebracions els "actors" es col·locaven unes màscares grotesques a la cara (gens psicòpata o de reminiscència Vendetta) i es cobrien amb pells i feien danses coreografiades. Poc a poc la gent va començar a apreciar-lo i així va esdevenir el que coneixem avui en dia com a teatre.

        



 Qui sabria dir-me quin és el  teatre i quin l'amfiteatre ? ( la resposta la pròxima setmana, deixeu als comentaris la vostra aposta !)
A
B


S

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada