dilluns, 28 de setembre del 2015

La Bíblia #2Lectura

MISSIÓ DE MOISÈS (Pentateuc AT) (Ex 2,1-7,7)

Resultat d'imatges de moisès
Moisès 
El poble d'Israel havia crescut molt en poc temps i el faraó d'Egipte va demanar que es matessin a tots els nens descendents d'aquest poble. Una noia jove però va decidir que no mataria el seu fill sinó que el posaria dins un cistell perquè se l'emportés riu avall la corrent. Amb això la filla del faraó el va trobar i es va encarregar de salvar-li la vida anomenant-lo Moisès ( "salvat per l'aigua").

Tot i el nen ser educat com a egipci ell sabia que era israelita i un dia que passejava per la ciutat va veure com un egipci maltractava a un israelita i per salvar-lo el va haver de matar. Per por a ser descobert va fugir i es va perdre pel desert.

Temps més tard s'havia casat i cuidava un remat d'ovelles quan va veure unes flames que no cremaven una branca i s'hi atansà. Llavors Déu li digué que havia d'anar a salvar al seu poble dels egipcis. En un primer moment Moisès dubtà però finalment va acceptar. 


Separació del Mar Roig
Altre cop a Egipte, Moisès li va demanar al faraó que en nom de Déu alliberés el seu poble i al negar-se li va enviar les set plagues (enllaç de caràcter sarcàstic), d'entre les quals hi havia convertir l'aigua en sang o fer arribar grans quantitats de llagostes. Va ser la mort del fill del faraó que finalment va alliberar el poble d'Israel. 

Aquest però es va penedir de la seva decisió i va manar que els perseguissin. Amb això Déu va fer es separés el Mar Roig i va deixar fugir els israelites i va afogar els egipcis. 

Finalment van arribar al món Sinaí on descobriren la taula dels 10 Manaments. Que actualment encara formen part de la base cristiana més antiga.



Aquesta història és una de les més conegudes de la Bíblia dins l'Antic testament, explica la vida de Moisès i del poble d'Israel. Parla sobre la fe i la veritable identitat, parla de l'opressió d'un poble, la llibertat i la lluita per allò que es creu just.

PREGUNTA: Teniu alguna història que us recordi a la de Moisès ? A quines conclusions arribeu vosaltres ?

S

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada