dimarts, 13 d’octubre del 2015

L'Eneida

l'Eneida de Virgili és una de les obres més importants posteriorment a l'Odissea i la Ilíada.
Virgili

Una de les principals diferències és que aquesta obra va ser una creació pròpia de l'autor Virgili a qui Octavi August encomanà una obra que el pogués lloar. Així que Virgili, home de grans mides i atreviment escanyolit, va decidir que escriuria l'Eneida.


L'obra es basa en la història d'Eneas, un personatge secundari de la Ilíada a qui manen de fugir de Troia per tal de salvar la seva família i crear una nova ciutat. Un cop surten, Eneas viurà moltíssimes aventures, des d'una baixada als inferns fins a l'encontre amb la Reina Dido de Cartago, la qual, enfadada i des de l'altre món farà regnar la discòrdia entre Roma i Cartago a través dels temps. Tot això i més fins que pugui trobar el camí cap a Itàlia on iniciarà una nova dinastia que amb el temps fundarà la capital de l'Imperi Romà, Roma. 

Amb això l'autor no va perdre l'oportunitat de dotar la dinastia de Juli-Ascani d'un passat heroic i semi-mortal que el faria ser recordat com a un dels emperadors més importants. I tot gràcies a Virgili.

Tot i això, cal dir que l'obra fou redactada en onze anys i el seu mateix creador, a punt de passar cap als Inferns, va dir que calia cremar perquè estava inacabada. Per sort o per ventura el seu últim desig no es va complir i actualment tenim una de les obres més belles de la literatura clàssica. 

Resum breu de l'obra en castellà

S

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada