dissabte, 26 de setembre del 2015

LA BIBLIA

Tothom ha sentit a parlar de la Bíblia algun cop a la vida, religions o preferències apart més o menys tothom sap que és el llibre sagrat de la religió cristina. Abans però farem una mica d'història...

Resultat d'imatges de la bíblia
La Bíblia
La Bíblia (llibre de llibres) és una de les grans obres de la literatura occidental escrita durant diversos segles (els primes es troben entre el segle III i I a.C) i està dotada de tal versatilitat que només podem arribar a una conclusió, aquest llibre és un llibre de llibres. És a dir que es va anar formant a partir de llibres menors o parts que podien estar escrites en grec,hebreu i arameu i per tant l'autor encara avui en dia és desconegut.

Aquesta creació té tots els textos canònics (acceptats per l'Església)que es van poder recollir, rebutjant els apòcrifs (no acceptats per l'Església)  i que van ser dividits en dues parts: el Vell i Nou testament (anterior o posterior al naixement de Jesús), per després tenir altres classificacions que s'anomenaran llibres:

Vell T - Pentateuc, Llibres històrics, Llibres sapiencials i Llibres profètics.
Nou T - 4 Evangelis (Lluc,Joan,Mateu, Marc) , Fets, Epístoles i Apocalipsi.

Dins dels quals trobem molts de gèneres literaris : paràbola (històries de lliçons morals), proverbis (frases, dites per reflexionar) , crònica històrica ( fets històrics reals)...

Heus aquí una versió digital:  La Bíblia de Montserrat.




2 comentaris:

  1. Crec que el teu blog està molt bé! És un blog molt elavorat i amb molta informació. Si hagués de dir alguna cosa que li faltaria sería que diguessis els gèneres literaris que surten a la Bíblia. M'ha semblat que no n'havies dit res. És una crítica constructiva perquè la veritat és que és admirable el teu blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci, no hi havia pensat ! Ara mateix l'actualitzo .

      Elimina