divendres, 5 de febrer del 2016

400 Anys amb Shakespeare .... i avui en dia ?

Es creu que curiosament Shakespeare va morir l'any 1616 el mateix dia que ho feu Cervantes: un 23 d'abril. No hi ha dubte però que el llegat que ens deixen és l'acompanyament perfecte a la festivitat annual del nostre patró Sant Jordi. Per tant en aquest dia celebrem el dia del llibre i de la rosa.

Tot i ser un personatge força sortit del "no res" és innegable que les obres (no del tot originals segurament) formen part de la literatura universal com cap altres ho han fet. No hi ha dubte, per tant, que els anglesos i Gran Bretanya sentin el dramaturg amb cos i ànima. Aquest any amb "l'excusa" del 400è aniversari, Anglaterra ha preparat un gran festival dedicat a l'escriptor (pàgina web oficial). Des de visites a la infantesa amb l'escola de Straford-upon-Avon, a noves obres de teatre a The Globe , a visites guiades a la seva casa de naixement i primers anys i fins i tot la caseta d'estiu d'Anne Hathaway.

Altres activitats innovadores seran les següents:

* 23-24 Abril 2016  -   The Complete Walk és un projecte de Shakespeare's Globe que consistirà a fer una ruta interactiva des de Westminster fins a la Torre de Londres on els participants podran recordar les seves millors obres a partir de 37 obres de teatre breus i 37 pantalles per a reproduccions cinematogràfiques. 

* Març 2016  -  Graeae Theater és una companyia de teatre diferent que treballa amb adults discapacitats de Bangladesh. Aquest any faran una representació de Romeu i Julieta.

¨* AC/E Espanya  -  A Espanya per exemple sis escriptors de parla castellana i sis escriptors de parla anglesa han decidit fer textos propis on fer honors a Cervantes o a Shakespeare.

     -Altres enllaços d'interés:
                       - Shakespeare400
                       - elPaísWS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada