dijous, 19 de novembre del 2015

El Cinema i l'Edat Mitjana


Segona edició de cinema al club Vellichor ! En aquesta entrada parlarem de l'Edat Mitjana i el cinema, les pel·lícules i les sèries que ens mostren l'Edat Mitjana amb certs tocs moderns. Una qüestió que sempre m'he fet és l'ús d'actors acuradament preparats pel model de bellesa actual. Però siguem sincers ja que som quasi bé íntims - en el bon sentit - hi ha algú que pugui dir amb certesa que la gent en aquell temps anaven sense cap mena de vellositat pel cos ?

Comentaris a part anem a veure què tenim:

Resultat d'imatges de the adventures of merlin
Les Aventures de Merlí
BD: Les Aventures de Merlí és una sèrie britànica de força renom que retorna a aquell passat de Matèria de Bretanya amb ambients molt màgics i amb lleugers tocs històrics sobre la llegenda. A més de tenir una gran varietat de personatges.

VP: Molt recomanable pels amants de la màgia, la mitologia i els tocs humorístics (són d'humor anglès però no està gens malament... de veritat)
Nota: 9


Resultat d'imatges de excalibur movie
Excalibur
BD: Pel·lícula molt acurada amb la llegenda del rei Artús, varietat de personatges i escenificacions màgiques. Té una estètica molt dels anys 80 i pot resultar lleugerament estranya en certs moments.

VP: Entretinguda i acurada per saber la llegenda.
Nota: 6,5




Resultat d'imatges de el rey arturo
El Rei Artús

BD: Pel·lícula basada en els estudis històrics de la llegenda. Un gir inesperat en la sempre coneguda història. Força extensa però ens mostra les dues cares de la moneda i uns personatges coneguts en situacions i orígens sorprenents.
VP: Un clàssic modernitzat que ens pot fer entendre de manera més realista la llegenda.
Nota: 8,5





Resultat d'imatges de the name of the rose
El nom de la rosa
BD: Pel·lícula inspirada en l'obra del mateix nom d'Umberto Eco, que fou un best-seller pels volts dels anys 80.
És molt acurada als ambients de l'Edat Mitjana, fosca, tètrica i misteriosa i hi ha moments sorprenents i revelacions del món eclesiàstic.
VP: Pel·lícula molt coneguda per la seva ambientació fidel. Bona.
Nota: 8,5




Resultat d'imatges de la papisa pelicula
La Papissa



BD: Adaptació en pel·lícula sobre l'especulada existència d'una Papissa dona. L'obra és un camí eclesiàstic que ens mostra els ambients religiosos des de dins i la visió que tenien del món en aquell moment. Extensa i religiosa.
VP: Argument interessant i progressista en l'existència de dones dins el clergat. Recomenada per a tots, menys a aquells que avorreixin les pel·lícules amb toc religiós. És més reveladora que no moralitzadora.
Nota: 7


Teniu alguna recomanació ?

S



1 comentari:

  1. Una pel·lícula que mostra com era la societat feudal a l'Europa del segle XI és aquesta:
    https://youtu.be/ekGgghj-m7s

    ResponElimina